Tortell de Reis




Com que el Nadal s'apropa, hem pensat en regalar-vos aquest Tortell de Reis.
El procés de preparació és una mica llarg, però amb aquesta explicació pensem que queda prou clar i en realitat no és tan difícil.


Ingredients per Tortell de reis:
• 300 GR DE FARINA DE FORÇA
• 50 GR DE SUCRE
• 6 GR DE SAL
• 2 OUS
• 10 GR DE MEL
• RATLLADURA DE 2 TARONGES 
• RATLLADURA D'UNA LLIMA
• 20 GR DE LLEVAT FRESC DE PA
• 25 ML DE LLET
• 20 ML DE RON
• 12 ML D'AIGUA DE FLOR DEL TARONGER
• 105 GR DE MANTEGA
• FRUITES CONFITADES
• SUCRE I KIRSCH PER POSAR PER SOBRE DEL TORTELL
• AMETLES PICADES



Comencem preparant la massa una nit abans: En un bol gran barregem la farina, el sucre i la sal. Formem un volcà. Barregem la llet temperada amb el rom i dissolem el llevat en aquesta barreja.

En el centre de volcà afegim els ous semibatuts, la mel, les ratlladures de les taronges i de la llima, l'aigua de flor del taronger i la barreja de llevat.



Amb una cullera de fusta pastem fins a unir els ingredients. Després de pastar una mica afegim la mantega en tres vegades, pastant cada vegada (costa una mica que la mantega s'integre en la massa, però amb paciència s'aconsegueix).

És important dividir la mantega en tres parts iguals i anar incorporant-la a la massa. Primer una part de mantega quan estiga barrejada, posem un altre tros de mantega i així les tres porcions. Si no podem fer-ho bé amb la cullera de fusta ho fem amb una mà. L'important és que quede ben pastat i ben unit tot, així que s'ha de pastar entre 8-10 minuts.


La massa és bastant apegalosa, si és així posem una mica més de farina, però no molta, doncs resultaria dur una vegada cuit. Malgrat resultar tan apegalosa, no cal preocupar-se perquè una vegada freda la massa es torna molt més manejable.

Posar la massa en un plat, embolicar-la en film de cuina i ficar en la nevera tota la nit.


Al matí següent posem bastant farina sobre la superfície de treball i damunt posem la massa, amb les mans enfarinades anem fent un rotllo llarg i després unim les puntes.

Deixar fermentar tapat en lloc temperat sense corrents fins que estiga ben esponjós a la vista. Es pot ficar en el forn a 25º 3 ó 4 hores.

Precalfar el forn a 200º, mentre pintar la superfície amb ou batut, posar les fruites laminades adornant per damunt. Barrejar sucre amb kirsch i posar muntonets per damunt i empolvorar amb ametlla picada.

Ficar en el forn calent i enfornar durant 25 minuts, a meitat de cocció cal tapar-ho bé amb paper d'alumini per evitar que es creme la superfície, si es torra massa, la segona meitat baixar la temperatura del forn a 190º.

En retirar-ho del forn podem vernissar-ho per damunt per donar-li lluentor amb una reducció de sucre, aigua i melmelada de préssec a parts iguals més o menys.



Es pot deixar tal qual, o emplenar-ho amb tòfona...nata...cabell d'àngel...crema...

Quan ho partim per posar el farciment posem les sorpreses dins, figuretes, la típica fava, monedes...

A menjar! I aneu en compte amb la fava!

Enllaç del lloc web

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Chocolate Chip Cookie