Com que el Nadal s'apropa, hem pensat en regalar-vos aquest Tortell de Reis.
El procés de preparació és una mica llarg, però amb aquesta explicació pensem que queda prou clar i en realitat no és tan difícil.
Ingredients per Tortell de reis:
• 300 GR DE FARINA DE FORÇA
• 50 GR DE SUCRE
• 50 GR DE SUCRE
• 6 GR DE SAL
• 2 OUS
• 10 GR DE MEL
• RATLLADURA DE 2 TARONGES
• RATLLADURA D'UNA LLIMA
• 20 GR DE LLEVAT FRESC DE PA
• 25 ML DE LLET
• 20 ML DE RON
• 12 ML D'AIGUA DE FLOR DEL TARONGER
• 105 GR DE MANTEGA
• FRUITES CONFITADES
• SUCRE I KIRSCH PER POSAR PER SOBRE DEL TORTELL
• 2 OUS
• 10 GR DE MEL
• RATLLADURA DE 2 TARONGES
• RATLLADURA D'UNA LLIMA
• 20 GR DE LLEVAT FRESC DE PA
• 25 ML DE LLET
• 20 ML DE RON
• 12 ML D'AIGUA DE FLOR DEL TARONGER
• 105 GR DE MANTEGA
• FRUITES CONFITADES
• SUCRE I KIRSCH PER POSAR PER SOBRE DEL TORTELL
• AMETLES PICADES
Comencem preparant la massa
una nit abans: En un bol gran barregem la farina, el sucre i la sal. Formem un
volcà. Barregem la llet temperada amb el rom i dissolem el llevat en aquesta
barreja.
En el centre de volcà afegim
els ous semibatuts, la mel, les ratlladures de les taronges i de la llima,
l'aigua de flor del taronger i la barreja de llevat.
Amb una cullera de fusta
pastem fins a unir els ingredients. Després de pastar una mica afegim la
mantega en tres vegades, pastant cada vegada (costa una mica que la mantega
s'integre en la massa, però amb paciència s'aconsegueix).
És important dividir la
mantega en tres parts iguals i anar incorporant-la a la massa. Primer una part
de mantega quan estiga barrejada, posem un altre tros de mantega i així les tres
porcions. Si no podem fer-ho bé amb la cullera de fusta ho fem amb una mà. L'important
és que quede ben pastat i ben unit tot, així que s'ha de pastar entre 8-10
minuts.
La massa és bastant
apegalosa, si és així posem una mica més de farina, però no molta, doncs
resultaria dur una vegada cuit. Malgrat resultar tan apegalosa, no cal
preocupar-se perquè una vegada freda la massa es torna molt més manejable.
Posar la massa en un plat,
embolicar-la en film de cuina i ficar en la nevera tota la nit.
Al matí següent posem
bastant farina sobre la superfície de treball i damunt posem la massa, amb les
mans enfarinades anem fent un rotllo llarg i després unim les puntes.
Deixar fermentar tapat en
lloc temperat sense corrents fins que estiga ben esponjós a la vista. Es pot
ficar en el forn a 25º 3 ó 4 hores.
Precalfar el forn a 200º,
mentre pintar la superfície amb ou batut, posar les fruites laminades adornant per
damunt. Barrejar sucre amb kirsch i posar muntonets per damunt i empolvorar amb
ametlla picada.
Ficar en el forn calent i enfornar durant 25 minuts, a meitat de cocció cal tapar-ho bé amb paper d'alumini per evitar que es creme la superfície, si es torra massa, la segona meitat baixar la temperatura del forn a 190º.
En retirar-ho del forn podem
vernissar-ho per damunt per donar-li lluentor amb una reducció de sucre, aigua
i melmelada de préssec a parts iguals més o menys.
Es pot deixar tal qual, o emplenar-ho amb tòfona...nata...cabell d'àngel...crema...
Quan ho partim per posar el
farciment posem les sorpreses dins, figuretes, la típica fava, monedes...
A menjar! I aneu en compte amb la fava!
Enllaç del lloc web
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada