Trucs per al congelador


Com que sabem que el nostre ritme de vida és molt ràpid i estressant, ens ha paregut interessant deixar-vos uns trucs de congelador.
  • Congelar pa fresc: Es pot guardar pa fresc en el congelador un màxim de 3 mesos (a més no s'ha de guardar mai en el frigorífic, perquè això fa que es passe abans). Descongelar a temperatura ambiental.
  • Congelar mantega: Es pot congelar la mantega de 6 a 9 mesos. Deixar en el seu paper original i després embolicar amb paper alumuni o borsa per congelar.
  • Congelar formatges: Els formatges es poden congelar durant fins a 6 mesos. Descongelar en el frigorífic per evitar que es desfaça una vegada descongelat.
  • Congelar Iogurt: Es pot congelar durant  2 mesos encara que el procés de congelació provoca canvis en la textura

  • Congelar ous frescos: Es poden congelar les clares de ou (la millor forma de fer-ho és en una coberta per a gels. Una vegada congelades, es traslladen les clares d'ou - una clara per glaçó - a una borsa per congelar). Les gemmes no congelen bé. I els ous sencers frescs o duros tampoc.
  • Congelar fruita: És millor congelar albercocs, raïm, préssecs, peres i prunes en conserva. Els plàtans es poden congelar enters, o es pot picar la polpa, congelar aquesta en una borsa per congelar, i després utilitzar-la en postres o pastissos. Fruites del bosc i cireres es poden congelar senceres i crues, primer es posen en una safata per congelar-les de forma individual, després una vegada congelades, es traslladen a una borsa o un capseta de plàstic hermètic.
  • Congelar sucs: Els brics de sucs es poden congelar durant fins a 12 mesos.
  • Congelar pernil: Es pot congelar pernil durant fins a 2 mesos, encara que és possible que canvie tant el sabor com la textura.
  • Congelar bacon o panceta: Es pot congelar durant un mes. Deixar en el seu embolcall original i embolicar amb un altre.
  • Congelar carn picada: Es pot congelar carn picada (vedella, pollastre, porc...) durant fins a 4 mesos. Embolicar en una borsa per congelar i després en una capa de paper alumini.
  • Congelar Sopes i cremes: Es poden congelar de tot tipus durant fins a 6 mesos sense que perda sabor o propietats. És preferible congelar en racions.
  • Congelar peix blanc: Es pot congelar el peix blanc durant fins a 6 mesos. Treure del seu embolcall, rentar i embolicar en una borsa de congelar
  • Congelar peix blau: Es pot congelar peixos com a tonyina, salmó i verat durant fins a 3 mesos abans que comence a perdre propietats i sabor
  • Congelar verdures: Es poden congelar tot tipus de verdura excepte carxofes i es mantindran de 8 a 12 mesos com a regla general sense perdre propietats. Per congelar tomàquets, és millor tallar-los en cambres i congelar en borses, després utilitzar per a guisats, salses i sopes. No s'han de congelar enciams o altres fulles que utilitzem per a amanida, ja que no solament es posen flàcides, sinó s'omplen d'aigua i perden el seu sabor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Chocolate Chip Cookie